Loading

Λάθος ανεφοδιασμός καυσίμων- Tips

Είναι γεγονός πως τα οχήματα, απαιτούν ανεφοδιασμό με τα κατάλληλα καύσιμα, συγκεκριμένων προδιαγραφών. Πρέπει να ναι «καθαρά» και υψηλής ποιότητας κάτι το οποίο είναι δύσκολό κάποιος να εγγυηθεί για όλα τα πρατήρια. Ο λάθος ανεφοδιασμός καυσίμων, μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του κινητήρα δημιουργώντας ζημιά στα συστήματα ανάφλεξης και τροφοδοσίας οπού η επισκευή ή η αλλαγή τους, που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα κοστοβόρα, διότι αποτελούν έξοδα τα οποία δεν καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Σχετικά με τον ανεφοδιασμό καυσίμων ενός οχήματος, υπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις:  ο σωστός, ο ανεφοδιασμός νοθευμένου καυσίμου, ο ανεφοδιασμός με λάθος κριτήρια και αυτός με κακής ποιότητας καυσίμων.
Στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις, το αυτοκίνητο μετά από λίγη ώρα οδήγησης,  μπορεί να αρχίσει να μην  “τραβάει” και αυτό γιατί δεν μπορεί να ανεβάσει στροφές. Ο κινητήρας μπορεί να κάνει διακοπές στη λειτουργία του ή να είναι εμφανώς μειωμένη, με αποτέλεσμα να ανάψει πιθανά στον πίνακα η ένδειξη «Check Engine».

Έχοντας αυτές τις ενδείξεις, δημιουργούνται οι ακόλουθες επιλογές:
1.    Μειώνετε την ταχύτητα και μετά σβήνετε εντελώς την λειτουργία του κινητήρα (μπορεί να έχει ήδη σταματήσει η λειτουργία του οχήματος και οι προσπάθειες σας για επανεκκίνηση να είναι όλες αποτυχημένες) και καλείτε την οδική βοήθεια

2.    Με χαμηλή ταχύτητα και χωρίς να έχετε επιπλέον ανοιγμένα συστήματα (π.χ. χρήση air condition) επισκέπτεστε το συνεργείο όσο πιο άμεσα γίνεται ούτως ώστε να εκκενωθεί, να καθαριστεί το ντεπόζιτο καυσίμου, να αλλαχθεί το φίλτρο και να τοποθετηθεί το ανάλογο καθαρό καύσιμο

Αν θεωρήσετε πως σας έχουν βάλει νοθευμένο καύσιμο, ή λιγότερο από αυτό που έδειχνε η αντλία, μπορείτε να διενεργηθεί έλεγχος. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,  μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Μετρολογίας όπου η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αναλαμβάνει την υπόθεση (εφόσον έχει διαπιστωθεί από το πόρισμα της Περιφερειακής Ενότητας ότι όντως υφίσταται ζήτημα ασφάλειας του καυσίμου). Έλεγχος των πρατήριων μπορεί να πραγματοποιηθεί από  τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), το ΣΔΟΕ καθώς και από τις υπηρεσίες εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων).

Τέλος για να μπορέσετε να αυξήσετε τις πιθανότητες χρήσης του σωστού καυσίμου, πρέπει να επισκέπτεστε για ανεφοδιασμό πρατήριο/α της εμπιστοσύνης σας.
Σε περίπτωση που χρειαστεί να πάτε σε διαφορετικό, θα πρέπει:
-να ενημερώσετε  τον υπάλληλο για τον ακριβή τύπου καυσίμου που χρησιμοποιείτε
-να μην καπνίζετε και να μην μιλάτε στο κινητό κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού λόγω κινδύνου ανάφλεξης,
-να μην μπαινοβγαίνετε στο αυτοκίνητο διότι δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός
-να σταματάτε τον ανεφοδιασμό όταν διακοπεί αυτόματα η παροχή καυσίμου
-να ανεφοδιάζετε με άδειο το ντεπόζιτο ούτως ώστε μετά να μην μπορούν να ισχυριστούν αργότερα, πως δημιουργήθηκε πρόβλημα από ένα μικρό σκουπιδάκι διότι θα το έχετε φουλάρει αποκλειστικά από το συγκεκριμένο πρατήριο
-ζητάτε οπωσδήποτε απόδειξη
– να αποφεύγετε αντλίες με χαμηλές προσφερόμενες τιμές που λειτουργούν ως “κράχτες” γιατί μπορεί να είναι και ένδειξη χαμηλής ποιότητας πετρελαίου ή βενζίνης.
Ακολουθώντας τα βήματα αυτά, αυξάνονται οι πιθανότητες να αποδειχτεί ότι δημιουργήθηκε το πρόβλημα από συγκεκριμένο πρατήριο και έτσι μελλοντικά αν επιθυμείτε, να ακολουθήσετε την δικαστική οδό για να μπορέσει να επέλθει η ηθική και οικονομική σας ικανοποίηση.

Σχόλια (Δεν υπάρχουν Σχόλια)

Σχόλια (0):

Συμπληρώστε το σχόλιό σας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *