Loading

ΚΛΟΠΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: Tips για προφύλαξη

Καθημερινά, πραγματοποιούνται αμέτρητες κλοπές αυτοκινήτων σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις όπου και υπάρχει μεγάλος συνωστισμός οχημάτων. Αυτό συμβαίνει διότι τις πιο πολλές φορές τα αφήνουμε απροστάτευτα ή είμαστε απρόσεχτοι (π.χ. ξεχνάμε να κλειδώσουμε, το αφήνουμε ανοιχτό με αναμμένη τη μηχανή μπροστά από το περίπτερο κλπ). Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, οι κλέφτες έχουν βρει ιδιαίτερα ευρηματικούς τρόπους και καταφέρουν να τα παραβιάσουν.

Υπάρχουν κάποια tips τα οποία θα λέγαμε πως μπορούν να προφυλάξουν το αμάξι μας από μελλοντικές κλοπές αν και οι κλέφτες καταφέρνουν και εξελίσσουν τις μεθόδους κλοπής τους.

Παρκάρισμα
Το μέρος που βάζουμε το αυτοκίνητό μας, παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Αν το παρκάρουμε μπροστά από το σπίτι μας, ή σε κάποιο πολυσύχναστο και φωτισμένο δρόμο, οι κλέφτες εγκαταλείπουν την προσπάθεια να το “ανοίξουν” γιατί πιθανά να γίνουν αντιληπτοί. Εννοείται πως αν υπάρχει η δυνατότητα για πάρκινγκ, ή για να μπει σε γκαράζ,η πιθανότητα της κλοπής μειώνεται κατά 40%!

Κλείδωμα
Να μην ξεχνάμε να κλειδώνουμε το αμάξι μας και όχι μόνο. Πολλές φορές, με την χρήση του τηλεχειριστηρίου κλειδώματος, θεωρούμε πως έχει γίνει η δουλειά μας, αλλά καλό είναι να το ελέγχουμε δοκιμάζοντας να ανοίξουμε την πόρτα με το χέρι. Επίσης, όσο είμαστε μέσα, σε περίπτωση που προσπαθήσουν να το ανοίξουν, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το αυτόματο σύστημα κλειδώματος ούτως ώστε να μην καταφέρουν να μπουν.

Αφαίρεση αντικειμένων
Πριν βγούμε έξω από το όχημά μας, θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να κρύψουμε ή να πάρουμε μαζί μας τα αντικείμενα που για τους κλέφτες αποτελούν “κόκκινο πανί”. Έτσι πράγματα όπως, η μάσκα από το ραδιόφωνο, το GPS, η τσάντα, το laptop, το σακάκι, οι σακούλες, τα χρήματα, η ταυτότητα, τα γυαλιά ηλίου, τα κλειδιά κλπ πρέπει να μην είναι σε κοινή θέα, διότι τους βάζουν σε πειρασμό να παραβιάσουν το αυτοκίνητό μας.

Προσοχή όταν είμαστε εκτός
Υπάρχουν φορές, που μπορεί να χρειαστεί να βγούμε έξω από το όχημα μας για λίγα δευτερόλεπτα ή για λίγα λεπτά, με τα κλειδιά τοποθετημένα στην υποδοχή, προκειμένου να κάνουμε μια σύντομη αγορά, λόγου χάρη από το περίπτερο ή να κάνουμε κάποια δουλειά π.χ. καθάρισμα τζαμιών. Για να γίνει το κακό δεν χρειάζεται και πολύ ώρα και πιθανά μπροστά στα μάτια μας, να καταφέρουν να το αρπάξουν χωρίς να έχουμε χρόνο να σκεφτούμε και να αντιδράσουμε. Οπότε, πάντα βγαίνοντας εκτός, παίρνουμε τα κλειδιά από την υποδοχή και κλειδώνουμε τις πόρτες.

Συναγερμός
Ένα καινούργιο αντικλεπτικό σύστημα και ένας συναγερμός τελευταίας τεχνολογίας, θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια πιθανή κλοπή αυτοκινήτου. Επειδή τα συγκεκριμένα συστήματα εκσυχρονίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καλό θα ήταν να προμηθευόμαστε όποτε είναι εφικτό, με την πιο σύγχρονη εκδοσή τους.

Σύστημα παρακολούθησης
Αν και ο κλέφτης μπορεί να παραβιάσει το όχημά μας και να φύγει μέσα σε μισό λεπτό, ένα τοποθετημένο σύστημα παρακολούθησης μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να βρούμε και τον κλέφτη αλλά και το αμάξι.

Παλιές μέθοδοι
Το μπαστούνι που συνδέει το τιμόνι με το φρένο ή που κλειδώνει το τιμόνι, μπορεί να αποτελέσει “φρένο” στην προσπάθεια ενός επίδοξου κλέφτη και να γίνει γρήγορα αντιληπτός. Τέλος, αν στρέψουμε τους τροχούς του οχήματός μας προς στην μεριά του πεζοδρομίου και σβήσουμε παράλληλα την μηχανή με την ταχύτητα μέσα, θα δυσκολέψει αρκετά μια πιθανή προσπάθεια για κλοπή. Αν και οι κατασκευαστές οχημάτων ενσωματώνουν ολοένα και πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, οι επίδοξοι κλέφτες καταφέρνουν και βρίσκουν το αντίστοιχο τρόπο για να εξουδετερώσουν τα εκάστοτε εξελιγμένα μέσα και να καταφέρνουν τον σκοπό τους. Αν λάβουμε τα παραπάνω μέτρα, θα μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες της κλοπής του αυτοκινήτου μας. Τουλάχιστον, θα έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας, πως κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας για την προστασία της ιδιοκτησίας μας!

Σχόλια (Δεν υπάρχουν Σχόλια)

Σχόλια (0):

Συμπληρώστε το σχόλιό σας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *